• NOTICE: Welcome back to Zooville! We've had to completely rebuild the server and restore data from backups after a non-security-related hardware incident. Please allow some time for the dust to settle. The site may be slow and not all features may work immediately. Intermittent downtime may occur while we work to restore the site.

Latest backup was from July 8th, so anything after that date will have been lost but that should have been less than 24 hours of data.

While restoring from backups we're also upgrading to the latest forum software.

Pastva pro oči

warm-welcome-seal-river-Ruth-Elwell-Steck-1920.jpg

first-bear-Dennis-Fast-1920.jpg

Orientujete se někdo, jak je to vlastně s legislativou ohledně tohohle? Myslela jsem, že už je to snad zakázané
myslim ze to je zakazany a chovatele na to jenom serou protoze "standart plemene" a taky ze prumernej clovek co chce "bojovy" plemeno hleda "ostre vypadajiciho" psa takze jim kupirovani vyhovuje

za mne vypadaj "neucvaknuty" mnohem lip
dober.jpg
dober2.jpg
dober3.jpg

myslim ze to je zakazany a chovatele na to jenom serou protoze "standart plemene" a taky ze prumernej clovek co chce "bojovy" plemeno hleda "ostre vypadajiciho" psa takze jim kupirovani vyhovuje

Kupírování uší je zakázáno a považováno za týrání. Kupírování ocasů je bohužel zakázáno pouze u některých plemen, u zbytku je stále povoleno, ačkoli již dnes naštěstí není až na výjimky vyžadováno jako standard plemene.

Kupírování uší je zakázáno a považováno za týrání. Kupírování ocasů je bohužel zakázáno pouze u některých plemen, u zbytku je stále povoleno, ačkoli již dnes naštěstí není až na výjimky vyžadováno jako standard plemene.
no a kdyz mrknes treba na bazos na nabidku stenat rotvajleru a dobrmanu (neco i chovatelsky stanice) tak to je stejne z 90% "kupirovany ocas" u dobrmanu i usi :(
dokonce i poptavky primo na uz "ucvakany" stene

Bohužel zrovna rotvíci a dobrmani patří mezi ta plemena, u kterých je kupírování ocasů povoleno. :-/ Ale naštěstí není již tak časté jako dřív.

Ty kupírované uši se mi nezdají, mám za to, že tohle je v ČR ve všech případech nelegální, a osobně bych takové nabídky hlásil správcům těch portálů.

V České republice upravuje otázku kupírování zákon na ochranu zvířat proti týrání a další předpisy. Od roku 1993 je výslovně zakázáno zastřihovat psům uši.
(Zdroj: https://radiozurnal.rozhlas.cz/tyra...jsme-proc-se-psum-strihaji-usi-a-ocas-6234707 , dá se dohledat i konkrétní paragraf.)

Výjimku mají tuším pouze psi pocházející ze zahraničí, kde jim bylo kupírování uší provedeno ještě předtím, než si je převzal aktuální páníček a dovezl je do ČR.

Back