• NOTICE: Welcome back to Zooville! We've had to completely rebuild the server and restore data from backups after a non-security-related hardware incident. Please allow some time for the dust to settle. The site may be slow and not all features may work immediately. Intermittent downtime may occur while we work to restore the site.

Latest backup was from July 8th, so anything after that date will have been lost but that should have been less than 24 hours of data.

While restoring from backups we're also upgrading to the latest forum software.

O pravnom konani

canecorso

Citizen of Zooville
Rad by som otvoril diskusiu o pravnej stranke nasej zalezitosti konkretne zameranu na ceske a slovenske pomery. Zoberme si hypoteticku situaciu, niekto vas (uz je jedno akym sposobom) prichyti in flagranti a zacne sa vyhrazat ze nehoraznost a volam policiu a podobne. Co od toho ocakavat? Ako sa zachovate, ake kroky podniknete? Ak by doslo na sudne konanie, hoci akt samotny nie je u nas ad verbatim trestny, bude sa podla toho sud realne aj riadit (hoci oficialne musi, ale vieme ako to niekedy byva neoficialne) alebo sa bude hladat ina zamienka? Najde sa ochotny pravnik, ktory vas vie pochopit a podrzat?

Rad by som otvoril diskusi o pravne stranke nasej zalezitosti konkretneho zameru na ceske a slovenske pomery. Zoberme si hypoteticku situaci, niekto vas (uz je jedno jakym sposobom) prichyti in flagranti a zacne se vyhrazat ze nehodnosti a volam policiu a podobne. Co od toho ocakavat? Jak se zachovat, podniknout kroky? Ak by doslo na sudne konanie, hoci akt samotny nie je u nas ad verbatim trestny, bude sa podla toho sud realne aj riadit (hoci oficialne musi, ale vieme ako to niekedy byva neoficialne) alebo sa bude hladat ina zamienka? Najde se ochotny pravnik, ktory vas vie pochopit a podrzat?
No, pokud tě chytí s tvým vlastním zvířetem tak ti za to nikdo nemůže udělat absolutně nic.. Pokud nejsi zoosadista a nemáš zvíře ve zubozenem stavu... A netyras ho. Žádný paragraf není. Dojede KVS, zhodnotí že se zvíře má dobře a tím je to vyřešeno...

Mne viac ide o to diskutovat o tomto v praktickom zmysle, t.j. ze ako a ci sa vlastne vie zoofil pravne branit (inak, ako len skryvat sa a zatlkat), resp. ci okrem toho ze na papieri je to technicky legalne to obstoji aj na realnom sude.
No, pokud tě chytí s tvým vlastním zvířetem tak ti za to nikdo nemůže udělat absolutně nic.. Pokud nejsi zoosadista a nemáš zvíře ve zubozenem stavu... A netyras ho. Žádný paragraf není. Dojede KVS, zhodnotí že se zvíře má dobře a tím je to vyřešeno...
Ok, ale kto realne definuje, kde su hranice toho, co je "tyranie" v zmysle zakona? Povolany veterinar by mohol zaujat postoj, ze kazdy sexualny akt = tyranie, a ze hoci zviera zo zdravotneho hladiska sa ma perfektne, trpi psychicku ujmu. Kto mu to vyvrati?

Když vám dojede KVS ma koně kontrolují korektury kopyt, celkový stav zvířete, jestli zvíře duševně nestrada a jaký má životní podmínky.... Kde má zvíře napájení, jak nakladate s hnojem... Jestli máte registrované hospodářství a koně v knize hospodářství zapsané... Pak povinná očkování a tím to hasne. Takže asi takhle ? moje koně mají nejlepší kováře ve východní části ČR... V boxech voňavý piliny, seno vozím s Jeseníků a krmení že takový si nekoupím ani já...a koně za mnou chodí jak ocasci kam se pohnu... Těžko by ti někdo prokázal týrání zvířat. Žádné takové hranice nejsou...

Jenom chci poznamenat, že pokud se nějaký případ pohlavního styku se zvířaty ukázal v médiích a byl více řešený policií ČR, tak většinou došlo k úhynu/zranění a utracení zvířat. Většinou se to řešilo jako trestné činy proti majetku a týrání zvířat, což považuji za správný postup, jen se pachatel většinou dočkal pouze poměrně nízké peněžní pokuty a napomenutí.

Zkrátka vstup na cizí pozemek a poškozování cizího majetku (obojí bez souhlasu majitele) je stále naštěstí trestné, mluvím tedy o ČR, ale jaksi předpokládám, že podobné zákony budou platit i ve většině částí světa.

Já osobně mám zkušenost, že pokud by náhodou někdo viděl takovou aktivitu, jemu samotnému je to nepříjemné a dělá, že nic neviděl.

Ano, souhlasím, konkrétně v ČR se to v médiích tak často nevyskytuje.
Naposledy jsem jen narazil na případ z Bavorska:
https://ceskokrumlovsky.denik.cz/z_...-dve-klisny-dostal-muz-jen-pokutu-202303.html

Samozřejmě článek nemám ověřený, ale za předpokladu, že se to stalo,
tak je to opět případ bezohledného člověka, co chtěl ukojit svojí potřebu bez ohledu na pohodlí a pocity "objektu" svého ukojení.
Zaujímalo by mě, kde se tam vzala krev. To je nějaká blbost ne?

Osobně se mi také ještě nestalo, že bych dokázal nějaké klisničce penisem jakkoliv do krve poškodit sliznice, ale nikdy jsem se nepokoušel milovat s kobylkou na "sucho".
Nevíme ale, jestli je nějak daný pachatel nekousal/neškrábal/neřezal. Často se do zpráv dostávají právě i takové sadistické případy, prostě jsou mediálně zajímavější.
Ale opravdu nevím, co z toho se stalo, je to jen můj teoretický předpoklad.

Osobně se mi také ještě nestalo, že bych dokázal nějaké klisničce penisem jakkoliv do krve poškodit sliznice, ale nikdy jsem se nepokoušel milovat s kobylkou na "sucho".
Nevíme ale, jestli je nějak daný pachatel nekousal/neškrábal/neřezal. Často se do zpráv dostávají právě i takové sadistické případy, prostě jsou mediálně zajímavější.
Ale opravdu nevím, co z toho se stalo, je to jen můj teoretický předpoklad.
Najdu sa aj rozni magori, co im tam pchaju sviecky a uhorky a kadeco ine.

Back